Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/elcinquellac.com/web/wp-content/themes/rttheme16/content_generator.php on line 107

El voluntariat d’holandesos fan una aportació econòmica al Cinquè Llac per la continuïtat de recuperació de camins i parets de pedra seca

17 05 2014
1 Comment

Els 65 voluntaris holandesos de la Universitat de Breda han finalitzael camp de treball de reconstrucció de parets de pedra seca al Cinquè Llac.

http://www.elcinquellac.com/wp-content/uploads/EL-CINQUE-LLAC-Certificat-Premi-de-Turisme-Responsable-de-Catalunya-Millor-Contribució-Economia-Local-.jpg

 

Aquest camp de treball forma part de l’ajuda voluntària en la qual cada any un grup d’estudiants holandesos, de la Universitat de Ciències Aplicades de Breda, aprofiten la realització del viatge d’estudis, finançat amb fons propis, per ajudar a la construcció i manteniment d’elements arquitectònics i col·laborar amb la població local. I va ser arran de l’atorgament del Primer Premi de Turisme Responsable, en la categoria de millor contribució a l’economia local, que l’Associació Marques de Pastor va rebre el 2013 per la realització de la ruta coneguda amb el nom d’El Cinquè Llac, que la Universitat de Breda va contactar amb l’Associació.

 

 

Els voluntaris holandesos fan una donació econòmica al Cinquè LlacEn l’acte de cloenda, la Universitat de Breda va comunicar a l’Associació Marques de Pastor,  que els alumnes aportaven 3.203,11 € al Cinquè Llac per poder continuar treballant en la recuperació de camins.

Els representants de la Universitat van mostrar el seu agraïment per participar en la reconstrucció de parets de pedra seca, i per haver pogut treballar i interactuar amb la població local i conèixer el seu entorn i costums.

El Ganxo de pastor del Cinquè Llac

 

A l’acte de cloenda, celebrat a l’Ajuntament de la Torre de Capdella, van estar presents Xavier Pont, diputat de la Diputació de Lleida, Mercè Aniz, Directora del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Arcadi Castilló, representant de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, Mireia Font, presidenta de l’Associació Marques de Pastor i Josep Maria Dalmau, alcalde de la Torre de Capdella. En aquest acte, l’Associació Marques de Pastor va agrair el treball dels voluntaris i de la Universitat de Breda obsequiant-los amb el Ganxo de Pastor, trofeu que reben les persones que completen la travessa del Cinquè Llac. També va obsequiar amb el Ganxo de Pastor a la històrica Associació Lo Gaial, pel seu llarg trajecte de recuperació del patrimoni, i que el 1991 ja va realitzar un camp de treball per recuperar murs de pedra seca del poble d’Antist.

El Ganxo de Pastor del Cinquè Llac pel voluntariat de la Universitat de Breda

El Ganxo de Pastor del Cinquè Llac pels voluntaris locals

 

Projecte de voluntariat per la recuperació de murs de pedra seca

Voluntariat holandès al Cinquè LlacIMG_3649.jpg-

 

 

El projecte de recuperació de parets de pedra seca ha estat coordinat per Jordi Tutusaus, que és la persona que ha organitzat els grups liderats pels voluntaris locals, personal de l’Ajuntament de la Torre de Capdella i del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el paleta que ha pagat l’Associació Marques de Pastor.

Amb dos dies i mig, els alumnes de la Universitat de Breda han reconstruït uns 30 m2 de paret de pedra seca del camí que va de Castell-estaó a Antist, a la Vall Fosca. A més de reconstruir les parets, han arranjat el ferm i han espedregat la zona.

 

 

 


Pedra commemorativa del voluntariat holandès al Cinquè Llac

 

Dins d’un dels murs recuperats, s’ha posat una pedra commemorativa amb la inscripció Breda University of Applied Sciences maig 2014, que deixarà testimoni del voluntariat realitzat pels alumnes d’aquesta Universitat.

[top]
One Response to El voluntariat d’holandesos fan una aportació econòmica al Cinquè Llac per la continuïtat de recuperació de camins i parets de pedra seca

[top]

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.