Etapa 1: La Geganta Adormida

Descripció

Comencem la travessa a la Pobla de Segur, agafant la N-260 en direcció a Sort, fins que trobem l’àrea de descans del torrent de Vallcarca (a 1km). En aquest punt comença l’antic camí de Montsó, on tot fent marrades anirem pujant per antics empedrats i trams excavats a la roca.
Les vistes són impressionants, al N veiem Montsó i els seus cingles amb vols de carronyaires, al S el pantà de Sant Antoni i l’allargassada serra del Montsec partida per dos punts que són les dues entrades al Pallars: el congost de Terradets i el congost de Mont-rebei.
A l’arribar al coll de Montsó tenim dues opcions:
Anar per pista fins sota el poble de Montsó des d’on neix una pista cap a la Masia de Peracalç.
Anar per un petit corriol que també ens porta a la Masia.
Passem per sobre la Masia de Peracalç, travessant el poble de Peracalç, per arribar a la seva serra des d’on hi ha unes vistes espectaculars.
Els més intrèpids podeu arribar-vos fins al pic de l’Àliga per poder comprovar amb els vostres propis ulls d’on ve el seu nom.
Iniciarem la baixada cap al pla de Corts, passant per Cortscastell, a prop de Pujol i de la creu del terme, sempre acompanyats de la Geganta Adormida que ens vigila en tot moment, per acabar l’etapa tot arribant a Peramea, una important vila closa medieval.

Fitxa tècnica


Punt d’inici-final: la Pobla de Segur-Peramea
Punts de pas: Masia de Peracalç-Peracalç-serra de Peracalç-Cortscastell-Peramea
Allotjament a Casa Parramon
Distància: 19,5 km
Desnivell: +1.127 m / -759 m
Altitud màxima: 1.240 m
Altitud mínima: 530 m
Temps: 6 h 15 min
Dificultat: L’etapa no presenta cap dificultat tècnica.

Variants

Es pot allargar el recorregut de l’etapa caminat pel corriol de la carena de la serra de Peracalç.