Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/elcinquellac.com/web/wp-content/themes/rttheme16/content_generator.php on line 107

Universitaris holandesos participen en un camp de treball inèdit per recuperar camins del Cinquè Llac

6 05 2014
3 Comments

Universitaris holandesos participen en un camp de treball inèdit per recuperar camins a la Vall Fosca

Un grup de 65 estudiants de la Universitat de Breda serà al Pallars Jussà del 12 i el 15 de maig reconstruint parets de pedra seca d’un antic camí del municipi de la Torre de Capdella. Aquest camí forma part de la ruta de senderisme El Cinquè Llac.

 

Camí de Castell-estaó a Antist. Etapa 3 del Cinquè Llac. Voluntariat holandesos (Universitat Breda)El camp de treball forma part de l’ajuda voluntària en la qual cada any un grup d’estudiants holandesos, de la Universitat de Ciències Aplicades de Breda, aprofiten la realització del viatge d’estudis, finançat amb fons propis, per ajudar a la construcció i manteniment d’elements arquitectònics.

 

La Universitat de Breda va mostrar interès per realitzar aquest camp de treball arran de l’atorgament del Primer Premi de Turisme Responsable, en la categoria de millor contribució a l’economia local, que l’Associació Marques de Pastor va rebre el 2013 per la realització de la ruta coneguda amb el nom d’El Cinquè Llac.

 

L’actuació es durà a terme al camí que va de Castell-estaó a Antist a la Vall Fosca. Els estudiants, organitzats en petits grups liderats per coneixedors de la tècnica de la construcció de parets en pedra seca, serà coordinat per Jordi Tutusaus, i comptarà amb la participació de voluntaris de la zona, personal de l’Ajuntament de la Torre de Capdella i del Parc Nacional d’Aigüestortes i Camí de Castell-estaó a Antist. Etapa 3 del CInquè Llac. Voluntariat holandesos (Universitat Breda)

 

El projecte està liderat per l’Associació Marques de Pastor, l’Ajuntament de la Torre de Capdella i el Consell Comarcal del Pallars Jussà, rebent també el suport de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i la Diputació de Lleida.

 

Dins de les activitats paral·leles que realitzaran es troba la visita, el primer dia, de l’Epicentre, centre de visitants del Pallars Jussà, on també se’ls farà la rebuda i l’explicació més detallada del camp de treball. Així mateix, coneixeran el Museu Hidroelèctric de Capdella i la zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per l’accés de la Vall Fosca.

 

L’acte de cloenda del camp de treball es realitzarà a l’Ajuntament de la Torre de Capdella, i comptarà amb la presència de les autoritats de les entitats que participen i col·laboren en el projecte. En aquest acte, s’oferirà com a obsequi El Ganxo de Pastor, trofeu que reben les persones que completen la travessa del Cinquè Llac, a la Universitat de Breda i als voluntaris.

 

 

APOSTA PEL SENDERISME

Aquesta acció posa de manifest la sensibilitat que s’està mostrant, tant des de  l’administració pública com des de les iniciatives privades, pel respecte al medi mitjançant el manteniment i la recuperació de les antigues vies de comunicació.

 

Des del Consell Comarcal Pallars Jussà s’està realitzant, des de fa un cert temps, l’inventari de senders, la qual cosa ha comportat la neteja i senyalització dels antics camins, la creació d’itineraris i l’edició de plànols detallats.

 

Dins d’aquesta línia cal destacar, per una banda, el gran actiu del municipi de la Torre de Capdella, la Vall Fosca, que a iniciativa de l’Ajuntament ha senyalitzat més de 100 quilòmetres de camins, ha editat un nou plànol amb itineraris i vies recuperades i està realitzant polítiques per promoure el turisme de senderisme. I d’altra banda, la iniciativa privada de l’Associació Marques de Pastor, que a partir dels recursos de senders existents, la complicitat de diversos empresaris del sector turístic dels dos Pallars i la col·laboració de l’administració pública, ha sabut crear un producte fonamentat en els valors del desenvolupament turístic responsable i sostenible.

[top]
3 Responses to Universitaris holandesos participen en un camp de treball inèdit per recuperar camins del Cinquè Llac
  1. Una iniciativa més que lloable, ja que aquest tipus d’accions de sempre es gràcies als treballs i esforços de col.lectius privats i persones anónimes, amb molta estimació per la montanya i que per damunt de tot, el que compte es preservar la natura, i deixar-la si cal, millor de com l’han trobat.
    Enhorabona i molts ànims per fer.ne moltes més.

  2. Si heu caminat pels camins i senders de muntanya, i pels de la Vall Fosca, per qui estima aquest racó de Catalunya, us donc el més sentit reconeixement per aquesta iniciativa de recuperació de patrimoni rural. Endavant i molta sort!

  3. […] Pirineus TV and on elcinquellac.com you can find articles about our FM […]


[top]

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.