Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/elcinquellac.com/web/wp-content/themes/rttheme16/content_generator.php on line 107

Universitaris holandesos tornen a participar en un camp de treball per recuperar camins del Cinquè Llac

31 05 2015
0 Comment

Universitaris holandesos tornen a participar en un camp de treball per recuperar camins del Cinquè Llac

Un grup de 60 estudiants de la Universitat de Breda serà per segon any consecutiu a la Vall Fosca, de l’1 al 4 de juny, reconstruint parets de pedra seca d’un antic camí que forma part del  El Cinquè Llac.

Universitaris holandesos tornen a participar en un camp de treball per recuperar camins del Cinquè LlacL’èxit del camp de treball del 2014 ha fet que els alumnes de la Universitat de Breda repeteixin l’experiència i tornin per col·laborar amb el mateix projecte, que van conèixer després que l’Associació Marques de Pastor rebés el 2013 el Premi de Turisme Responsable per la ruta d’El Cinquè Llac.

En aquesta edició, el voluntariat coincideix amb una setmana molt important, el 2 de juny és el Dia Internacional del Turisme Responsable i el 5 de juny, el Dia Mundial del Medi Ambient. A més, el 4 de juny es farà públic el nom del guanyador del Premi Medi Ambient convocat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, i on El Cinquè Llac és finalista juntament amb tres projectes més.

El camp de treball forma part de l’ajuda voluntària en la qual cada any un grup d’estudiants holandesos, de la Universitat de Ciències Aplicades de Breda, aprofiten la realització del viatge d’estudis, finançat amb fons propis, per ajudar a la construcció i manteniment d’elements arquitectònics.

Al 2014 amb aquest camp de treball es van recuperar parets de pedra seca en un tram de 500 m del camí que uneix  Castell-estaó amb Antist, a la Vall Fosca. Aquest any continuaran treballant en aquest camí, per acabar de completar el murs que quedaven pendents.

Els estudiants, organitzats en petits grups liderats per coneixedors de la tècnica de la construcció de parets en pedra seca, estaran coordinats per Jordi Tutusaus, i comptaran amb la participació de voluntaris de la zona, personalde l’Ajuntament de la Torre de Capdella i del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

El projecte està liderat per l’Associació Marques de Pastor, l’Ajuntament de la Torre de Capdella i el Consell Comarcal del Pallars Jussà, amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la Diputació de Lleida i l’Associació Cultural lo Gaial.

Aposta pel senderisme

Aquesta acció posa de manifest la sensibilitat que s’està mostrant, tant des de  l’administració pública com des de les iniciatives privades, pel respecte al medi mitjançant el manteniment i la recuperació de les antigues viesde comunicació.

Des del Consell Comarcal Pallars Jussà s’està realitzant, des de fa un cert temps, l’inventari de senders, la qual cosa ha comportat la neteja i senyalització dels antics camins, la creació d’itineraris i l’edició de plànols detallats.

Dins d’aquesta línia cal destacar, per una banda, el gran actiu del municipi de la Torre de Capdella, la Vall Fosca, que a iniciativa de l’Ajuntament ha senyalitzat més de 100 quilòmetres de camins, ha editat un nou plànol amb itineraris i vies recuperades i està realitzant polítiques per promoure el turisme de senderisme. I d’altra banda, la iniciativa privada de l’Associació Marques de Pastor, que a partir dels recursos de senders existents, la complicitat de diversos empresaris del sector turístic dels dos Pallars i la col·laboració de l’administració pública, ha sabut crear un producte fonamentat en els valors del desenvolupament turístic responsable i sostenible.

Treball de voluntariat de la Universitat de Breda (Holanda) dins de la ruta El Cinquè Llac. Vols conèixer l'experiència?Voleu conèixer l’experiència i col·laborar a fer paret de pedra seca?

Ara teniu l’oportunitat, no us la deixeu escapar!

 

[top]

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.