Etapa 3: El Pont del Diable

Descripció

Començarem el dia agafant l’antic camí que anava de Beranui a la Plana de Mont-ros, passarem la Plana de Mont-ros i començarem una pujada per arribar a Castell-estaó, des d’on hi ha un mirador cap a la vall Fosca. Continuarem el trajecte per antics camins cap a Antist i després cap a Estavill, des d’on baixarem cap al monestir de Torres i el Pont del Diable. El Pont del Diable és una obra d’enginyeria que causa impressió, sobretot, per la vertiginosa alçada en què es troba assentat. Segons la llegenda, es tracta d’una obra diabòlica, realitzada en una sola nit.
Seguirem cap a la Bastida, poble totalment abandonat, per anar cap a Erdo i Vilella. De Vilella cap a Xerallo, el fantasma de ciment del Pirineu, però abans passarem per la capella de l’Ascensió. D’aquí ja visualitzarem tota la vall de Manyanet i travessarem Xerallo per anar cap a la Mare de Déu de Castellgermà fins arribar a les Esglésies.

Fitxa tècnica


Punt d’inici-final: Beranui-les Esglésies
Punts de pas: Beranui – la Plana de Mont-Rós – Castell-estaó- Antist- Estavill – el Pont del Diable – la Bastida – Erdo – Vilella – Xerallo- Mare de Déu de Castellgermà – les Esglésies.
Allotjament a Casa Batlle i Casa Mossèn Batista
Distància: 23 km
Desnivell: +985 / -860 m
Altitud màxima: 1.540 m
Altitud mínima: 865 m
Temps: 6 h 30 min
Dificultat: L’etapa no presenta cap dificultat tècnica.