A més a més

El Cinquè Llac permetrà al senderista caminar per un espai realment rural, inèdit però humanitzat, on els pobles mantenen el seu caràcter original i conserven les festes, costums, llegendes i tradicions.
Les llegendes ens acompanyaran cada jornada, unes llegendes que impregnaran de màgia el nostre viatge per les muntanyes amb el fi de descobrir El Cinquè Llac.
Fent camí s’anirà aprenent que la zona ha estat habitada des de la prehistòria fins a l’actualitat. Trobarem dòlmens, ermites, esglésies, viles closes, monestirs, ponts i restes romàniques, bordes, masies i cabanes de pastor. Aquests últims són exemples d’arquitectura en pedra seca, un ric tresor de la nostra història, com també ho són els camins transcorreguts, camins de pastors.
Al llarg de la travessa comprovarem com la ramaderia ha anat modelant el paisatge que gaudim i coneixerem les seves races autòctones.
El Cinquè Llac ens permetrà descobrir una gran diversitat paisatgística, amb la seva especificitat de fauna i flora, passejar per la zona perifèrica al Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici i pel PEIN del Llac de Montcortès, un ecosistema únic.

 

Rapinyaires a la zona d'El Cinquè LlacMirant al cel descobrirem grans rapinyaires com el voltor comú, trencalòs, el milà reial i àguiles marcenques, sobretot aprop de la Geganta Adormida. També gaudirem del vol de caderneres, rossinyols, mallerengues…

Vista zona d'El Cinqué Llac. Ajuntament de la Torre de Capdella 3r premi 2010Mirant a terra podrem observar rastres de mamífers com el porc senglar, el cabirol, el cérvol, la fagina, la guineu, el gat fer, els esquirols i altres rosegadors. I a la tardor podeu ensopegar amb algun bolet.

L’aigua ens acompanyarà en tot el viatge, passarem per fonts i, al fons de les valls, travessarem rius i multitud d’inesgotables afluents.
Vista zona d'El Cinquè Llac. Ajuntament de la Torre de Capdella Accèssit III 2008Com si estiguéssim al balcó dels Pirineus, visualitzarem paratges immensos d’alta muntanya, on es poden contemplar els espais protegits del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici amb els seus alts cims, així com el Pic de l’Aneto, el Monteixo, el Montsent de Pallars, el Cerví, el Turbón,etc.
 

Gràcies a El Cinquè Llac coneixerem i aprendrem del medi que ens envolta.

[top]