Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/elcinquellac.com/web/wp-content/themes/rttheme16/content_generator.php on line 107

La ruta


El Cinquè Llac és una travessa circular de senderisme als Pirineus, a només 200 km de Barcelona, amb inici i arribada a la Pobla de Segur.

Es tracta d’una ruta de mitja muntanya, assequible a tot tipus d’aficionats, que transcorre pels Pallars i l’Alta Ribagorça, als peus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, a través d’un itinerari senyalitzat dividit en 5 etapes:

Durant més de 100 km el senderista anirà superant l’orografia canviant que ens ofereix la natura, tot gaudint d’una de les zones del Pirineu més desconegudes i alhora més sorprenents: el pla de Corts, la vall Fosca i la vall de Manyanet, i descobrint el llac de Montcortès, El Cinquè Llac.

El Llac s’anirà albirant des de diferents pics de la ruta, com si fos una gota d’aigua, fins que en l’última etapa ens el trobarem de ple.
Un dels principals valors de la ruta és que la major part del recorregut es fa per camins de ferradura i corriols de muntanya (62%), alguns recuperats per a l’ocasió i d’altres ja marcats pels respectius consells comarcals. Si bé en cada etapa trobarem trams per pista (26%) i carretera (12%).

 

Zona rural amb història


Fent camí anirem aprenent que la zona ha estat habitada des de la prehistòria fins a l’actualitat. Trobarem dòlmens, ermites, esglésies, viles closes, monestirs, ponts i restes romàniques, bordes, masies i cabanes de pastor. Aquests últims són exemples d’arquitectura en pedra seca, un ric tresor de la nostra història, com també ho són els camins transcorreguts, camins de pastors.

Llegendes


El Cinquè Llac permetrà al senderista caminar per un espai realment rural, inèdit però humanitzat, on els pobles mantenen el seu caràcter original i conserven les festes, els costums, les llegendes i les tradicions. Les llegendes ens acompanyaran i donaran nom a cada jornada, unes llegendes que impregnaran de màgia el nostre viatge per les muntanyes amb el fi de descobrir El Cinquè Llac.

Aventura


Si la ruta es centra en l’aventura, l’entorn ens ofereix l’orografia perfecta per fer la ruta amb BTT, a cavall i fins i tot amb el ruc català.
Existeix una àmplia gamma d’activitats a l’aire lliure i comptem amb experts professionals que us iniciaran i acompanyaran per gaudir-ne amb la màxima seguretat.

 

Gastronomia


La gastronomia és un altre punt fort de la ruta, suposa un veritable plaer als qui saben gaudir de les excel·lències de la bona taula.

De la cuina de les nostres comarques destaquem la girella, el palpís, la truita de riu, l’allioli de codony, la carn ecològica de la vaca bruna i de l’ovella xisqueta, el mostillo i les ametlles garrapinyades.

Degustareu productes alimentaris de gran qualitat, com els embotits, especialment el xolís i la secallona, i els exquisits formatges com el de tupí i el brossat.

Una cuina que recull el bo i millor de les nostres comarques, amb productes autòctons i receptes mil·lenàries, capaces de satisfer els paladars més exigents. Tot remullat amb els vins de la zona DO Costers del Segre.

Senyalització

La ruta està senyalitzada amb fites de seguiment al llarg dels més de 100 km de recorregut amb la senyalística oficial de Turisme de Catalunya que incorpora un vinil d’El Cinquè Llac i amb la línia groga de continuïtat.

Complements a la senyalització:

  • Guia del Cinquè Llac de l’editorial Alpina que inclou el mapa a escala 1:25.000.
  • Descàrrega gratuïta dels tracks des de http://www.elcinquellac.com

Temporada recomanada
Recomanem la primavera i la tardor com a temporades més indicades per recórrer El Cinquè Llac, tant per la temperatura com pel paisatge, encara que per la suavitat del clima mediterrani es pot recórrer tot l’any hiverns i estius poc rigorosos.

Clima

En aquestes terres, hi predomina un clima temperat de tipus mediterrani, amb l’absència d’un rigorós hivern marcat per les baixes temperatures. Presenta precipitacions molt variables segons l’estació de l’any, essent més pronunciades a la primavera i a la tardor.
La temperatura mitjana és de 15 ºC: 6ºC durant l’hivern i 23ºC durant l’estiu.