Presentació del nº224 del Descobrir Catalunya dedicat al Cinquè Llac a l'ermita de Castellgermà

Veu la llum el nº 224 del Descobrir Catalunya (10/2016) dedicat a “Camins del Pallars. Llegendes, pobles i paisatges al voltant del Cinquè Llac”.

Avui s’ha presentat a l’ermita de Castellgermà, al municipi de Sarroca de Bellera del Pallars Jussà, el número d’octubre de la revista Descobrir, que en el seu dossier central tracta sobre “Camins del Pallars. Llegendes, pobles i paisatges al voltant del Cinquè Llac”. Al llarg de més de 50 pàgines s’explica com la ruta del Cinquè Llac descobreix uns indrets de gran bellesa, on els antics camins de pastors guien als visitants per uns paisatges increïbles esquitxats per pobles i ramats que van amunt buscant pastures o refugi. Les històries i els mites fan que el trajecte tingui ressons èpics (gegantes adormides, ponts diabòlics o estanys màgics), mentre que recórrer els senders tradicionals a peu tot passant per les viles closes, els monestirs i els pobles al voltant del Cinquè Llac, és la millor manera de conèixer el territori.
Presentació del nº224 del Descobrir Catalunya dedicat al Cinquè Llac a l'ermita de CastellgermàA l’acte hi ha assistit la presidenta de l’associació Marques de Pastor, Mireia Font; el director de la revista Descobrir, Joan Morales; l’alcalde de Sarroca de Bellera, Josep Ramon Lloret; i la vicepresidenta del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Maria Pilar Cases; així com nombrosos veïns de la zona, molts dels quals han participat, amb les seves experiències, a elaborar aquest reportatge.

Presentació del nº224 del Descobrir Catalunya dedicat al Cinquè Llac a l'ermita de CastellgermàL’associació Marques de Pastor ha fet entrega d’unes fotografies a veïns que s’han implicat al projecte:

  • al Josep de Corroncui per la seva transmissió del món dels pastors
  • al Fèlix i la Ramona de les Esglèsies per la seva transmissió gastronòmica i
  • a la Solita de les Esglèsies, protagonista indiscutible d’aquest Descobrir, per la seva transmissió de les tradicions i les llegendes.

Presentació del nº224 del Descobrir Catalunya dedicat al Cinquè Llac a l'ermita de CastellgermàL’article a la revista ha estat possible a la col•laboració publico-privada entre l’Associació Marques de Pastor que agrupa les cases de turisme rural i l’agència de viatges que conformen el Cinquè Llac i del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Moltes gràcies a tots per assistir-hi i per fer que aquest dia hagi sigut tan especial!

 

Entrada similar

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *