Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/elcinquellac.com/web/wp-content/themes/rttheme16/content_generator.php on line 107

Els senderistes alemanys també podran gaudir de la dopamina del Cinquè Llac.

13 04 2013
1 Comment

El dia 12 i 13 d’abril va visitar la comarca del Pallars Jussà  la periodista alemanya Eva Hakes, a títol personal. La periodista treballa des de fa anys per les revistes WANDERMAGAZIN (especialitzada en senderisme) i OUTDOORWELTEN (de multi-activitats, adreçada a un públic més divers), a part de les col·laboracions que fa amb altres publicacions.

Eva Hakes, periodista alemana del Wandermagazin, caminant el Cinquè Llac

Eva Hakes, periodista alemana del Wandermagazin, caminant el Cinquè Llac

Precisament aquests dies ha estat treballant en la redacció d’un article encarregat per la marca PIRINEUS sobre rutes de senderisme als Pirineus. Aquest article es publicarà a la revista OutdoorWelten, destacant El Cinquè Llac conjuntament amb 3 rutes més d’altres comarques pirinenques.

La periodista  va fer una ponència molt interessant sobre el senderisme a Alemanya i el perfil del públic lector d’aquestes revistes, enfocada als agents turístics del Pallars Jussà.

El públic alemany sempre s’ha vist com un potencial senderista molt important per poder desestacionalitzar el producte de senderisme del Cinquè Llac. I l’Eva ,ens ha aportat moltes claus sobre el perfil del possible client que podem aconseguir si microsegmentem i sabem transmetre i oferir una experiència única i diferent que emocioni.

40 milions d’alemanys practiquen senderisme, tenen un promig de 47 anys i caminen una mitja de 3 km hora, per tant no són molt esportistes, caminen uns 9,5 km al dia i uns 90km a l’any. Normalment són molt individualistes, i realitzen les rutes en grups petits de 2 a 5 persones, els hi agrada fer-les autoguiades, no els hi agrada utilitzar mapes, s’enfaden molt si es perden i aprecien molt la bona senyalització.

M’ha encantat saber les raons per les quals practiquen senderisme: els més joves per diversió i els més grans per interessos culturals. Desl 25 als 54 anys practiquen senderisme per tenir temps per ells mateixos, a partir dels 35 anys per la necessitat de la natura i a partir dels 45 anys per qüestions de salut.

La gran sort que tenim, és que als anys 80 qui feia senderisme era algú ranci, diferent. Avui en dia practicar senderisme s’ha convertit en una moda, un símbol d’estar al dia, de rejoveniment, d’esperit outdoor. Practicar activitats a l’aire lliure i portar equipament outdoor és un nou estil de vida.

S’ha posat de moda la Neonatura. Es necessita la natura com espai de desaccelerament, com espai de neoromanticisme i espiritualitat, com espai per desconnectar del món virtual ( la gent necessita aventures i experiències tàctils), i com espai del benestar. Avui dia es viu tan allunyat de la natura, que aquesta s’ha convertit en un món ideal, de wellness. També la natura s’utilitza com a font d‘inspiració tecnològica.

Per tant, la natura es font de desitjos i font d’inspiració.

Què ha de tenir una ruta per impressionar?

  •  Un paisatge preciós y donar una seguretat per poder gaudir de la natura. Per ser un paisatge preciós, el senderista alemany vol molta bellesa, poca civilització, un paisatge ampli i suau, amb aigua, silenci, amb molta diversitat i paisatges agrícoles ( més que salvatges)
  • Un paisatge que cridi a la curiositat i fomenti el descobriment. S’ha d’estimular la curiositat i l’aventura. Hem d’aconseguir estimular la dopamina que ens proporciona benestar, i la manera d’estimular-la es crear una molt bona narració que ens permeti estar atents i a punt pel pròxim descobriment.

Aquests valors, crec que no només els esperen  els  alemanys sinó que crec que els busquen tots els senderistes  i, el Cinquè Llac ho té tot. És una munió del millor del Pirineu: una orografia canviant amb una biodiversitat única i autèntica, en un paisatge humanitzat i agrari, aigua, silenci, seguretat, senyalització i sorpreses culturals que doten de màgia i fomenten la descoberta del Cinquè Llac.

Dopa’t amb el Cinquè Llac i descobreix el Pirineu més autèntic!

 

[top]
One Response to Els senderistes alemanys també podran gaudir de la dopamina del Cinquè Llac.
  1. Molt interesant el vostre web de senderisme. M’agrada molt la vostre tasca de treball i afició al SENDERISME.

    Good job !


[top]

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.