El Cinquè Llac rep el premi de Turisme Responsable de Catalunya

10 10 2013
0 Comment
Certificat Premi de Turisme Responsable de Catalunya: Millor Contribució a l'Economia Local

Certificat Premi de Turisme Responsable de Catalunya: Millor Contribució a l’Economia Local

El Cinquè Llac rep el premi de Turisme Responsable de Catalunya en la categoria de millor contribució en l’economia local.

Els premis s’han lliurat paral·lelament a la 7a Conferència Internacional sobre Turisme Responsable en Destinacions que s’ha dut aquests dies a Barcelona. És el primer cop que aquesta conferència es realitza a Europa, des que el 2002 es va fer la primera a Ciutat del Cap. El congrés és itinerant i es fa cada vegada en un indret diferent del món, però la voluntat és que els premis de Turisme Responsable de Catalunya es convoquin cada any.

Dins el marc d’aquesta conferència, el divendres 4 d’octubre va tenir lloc a les 20 h a la Torre Agbar de Barcelona, la cerimònia d’entrega dels I premis de Turisme Responsable de Catalunya amb l’objectiu d’incentivar i donar a conèixer les bones pràctiques de la indústria turística catalana, guardonant les empreses o administracions en vuit categories diferents.

Després d’una fase de nominacions realitzada pels mateixos viatgers i la indústria turística i posteriorment de valoracions per part d’ investigadors de l’Observatori de Turisme Responsable de TSI-Turisme Sant Ignasi (Universitat Ramon Llull) juntament amb els membres de l’ICRT Barcelona & Catalunya, han seleccionat els guanyadors en cadascuna de les vuit categories:

 • Millor allotjament petit (atorgat a un allotjament de menys de 24 llits que demostra que un petit negoci pot aconseguir exercir les seves responsabilitats amb el medi ambient i la comunitat local ): Casa Leonardo, per la seva aposta per l’activitat econòmica a l’Alta Ribagorça i el Pallars , i en reconeixement a la seva llarga trajectòria de gestió responsable del turisme.
 • Millor allotjament gran (atorgat a un allotjament igual o major a 24 llits que demostra l’impacte positiu que un negoci pot tenir en la destinació quan exerceix les seves responsabilitats amb el medi ambient i la comunitat local): L’Avenç, per la seva aposta per la sostenibilitat ecològica i per la biodiversitat , per la seva política de proveïdors i productes de proximitat i per la seva participació en la comunitat.
 • Millor contribució a l’economia local ( atorgat a una organització turística que actua en benefici del desenvolupament de l’economia local i la millora del benestar de la població del destí ): El Cinquè Llac, per la seva aposta per la revalorització del patrimoni local tangible i intangible que genera cohesió en el territori i per la promoció de la sostenibilitat ecològica en el transport (Slow Travel) .
 • Millor proveïdor de turisme accessible i inclusiu (atorgat a una organització que realitza esforços excepcionals per garantir una experiència accessible per a tothom, independentment de la discapacitat o l’origen social): Inout Hostel, pel seu esforç continuat d’inclusió social amb persones amb discapacitats psíquiques i físiques (97% del seu personal).
 • Millor proveïdor de excursions responsables (atorgat a un proveïdor d’excursió que educa i inspira als viatgers a través de l’enfocament responsable dels seus productes): Tarannà Club de Viatges , pel seu recorregut i solvència històrica al acostar els viatges responsables al públic, i per la seva estratègia anual d’RSE .
 • Millor gestió del patrimoni cultural a través del turisme (atorgat a una destinació de turisme , un patrimoni de la humanitat , un grup , una iniciativa o una atracció que empra el turisme per promoure i protegir eficaçment el patrimoni cultural): Associació Open House Barcelona, per fer accessible a la població els recursos patrimonials arquitectònics privats i utilitzar els arquitectes com a guies per acostar edificis emblemàtics als ciutadans .
 • Millor gestió del patrimoni natural i de la protecció del medi ambient a través del turisme (atorgat a una organització , iniciativa o àrea natural que empra el turisme en benefici de la vida silvestre i / o conservació de l’hàbitat): Món Natural Delta de l’Ebre (Fundació Catalunya – la Pedrera), per la seva aposta per la reducció de l’impacte en el medi ambient i per la seva implicació en empreses locals.
 • Millor iniciativa de turisme responsable (atorgat a una organització de recent creació o iniciativa que aplica un enfocament innovador a l’empresa de viatges i el turisme , i en conseqüència també realitza una contribució positiva a la vida , al patrimoni cultural local i / o al medi ambient): Creative Tourism Network, per la seva innovació en vincular les arts creatives amb el turisme , i la recerca del desenvolupament dels trets distintius locals .


Així mateix, han rebut una menció especial: Hotel L’Algadir del Delta, Hotel Princess Barcelona, Hostal Empúries, Cal Pastor, Vol de Coloms, la Pedrera, Pirineu Emoció, Sortirambnens, Museu de la Colònia Vidal de Puig – Reig, i la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

 

El Joan de Casa Macianet recollint el premi.
5_Millor contribuci+¦ a l'economia local

Tots els premiats
11_I Premis de Turisme Responsable de Catalunya 2013
Tot plegat es tracta d’un reconeixement aconseguit, pels esforços dedicats a fer una millor experiència pels visitants, el desenvolupament d’un millor entorn en què treballar, i generar majors beneficis per a la comunitat local a través del turisme.

Gràcies per haver-ho fet possible, vosaltres sou part d’aquest premi:

 • És un premi pels locals que ens han explicat com antigament es comunicaven i ens han acompanyat a buscar els camins, a netejar-los i a senyalitzar-los. Ells són els millors amfitrions del món!
 • És un premi a tots els empresaris de Marques de Pastor que han confiat amb el Cinquè Llac i han invertit diners i temps en el projecte.
 • És un premi per les administracions locals i comarcals que ens han ajudat en la neteja i senyalització
 • És un premi per les administracions turístiques provincials i autonòmiques que ens han ajudat en la formació i promoció.
 • És un premi per tots els assessors turístics  que hem tingut, sense ells de ben segur que no haguessim comunicat tan bé la responsabilitat i sostenibilitat del Cinquè Llac
 • És un premi a la cooperació entre privats i a la cooperació público-privada que ens ajuda a crèixer i avançar en els nostres projectes.

Moltes gràcies a RTD7 i l’agència catalana de turisme per haver creat aquest premis i per assegurar la seva continuïtat. De ben segur que aquests premis ajudaran a anar cap a un model de turisme més responsable i sostenible que crearà millors llocs per viure i millors llocs per ser visitats.

Moltes gràcies, és un premi que ens ajuda a tenir més força per continuar amb el Cinquè Llac i ens dóna forces per fer-lo més gran.

 

 

[top]

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *